ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Τι είναι η περιοδοντική νόσος;

Η περιοδοντική νόσος είναι μια μολυσματική διαταραχή των ούλων που επηρεάζει τα ούλα και τους περιβάλλοντες ιστούς. Προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια και τα ούλα λόγω κακής στοματικής υγιεινής. Η πλάκα είναι μια κολλώδης μεμβράνη που αποτελείται από βακτήρια, σάλιο και σωματίδια τροφής που προσκολλώνται στα δόντια σας.

Όταν η πλάκα δεν αφαιρείται από τα δόντια σας καθημερινά, μπορεί να σκληρύνει σε πέτρα (πέτρα), η οποία προκαλεί φλεγμονή στα ούλα, οδηγώντας σε περιοδοντική νόσο. Όταν η πλάκα συσσωρεύεται στα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στους ιστούς των ούλων που τα υποστηρίζουν. Αυτή η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων και εύκολη αιμορραγία, με αποτέλεσμα ερυθρότητα ή πρήξιμο γύρω από την πληγείσα περιοχή. Καθώς η λοίμωξη επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των οστών και σε τελική απώλεια δοντιών εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι η βέλτιστη για την επιτυχή θεραπεία της περιοδοντικής νόσου.

Τα σημάδια της περιοδοντικής νόσου περιλαμβάνουν:

  • Πρησμένα και τρυφερά ούλα
  • Υποχώρηση ούλων
  • Επίμονη κακοσμία του στόματος
  • Ματωμένα ούλα
  • Πόνος κατά το μάσημα

Τα πρώτα στάδια της νόσου των ούλων μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, αλλά ο οδοντίατρός σας μπορεί να εντοπίσει περιοδοντικά προβλήματα από τακτικές εξετάσεις.

Οι πιο κοινές θεραπείες για την περιοδοντική νόσο

Εάν ο οδοντίατρός σας έχει εντοπίσει περιοδοντική νόσο, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες περιοδοντικές θεραπείες που βοηθούν στον έλεγχο και τη διαχείριση της πάθησης.

Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν:

Απολέπιση και πλάνισμα ριζών – Αυτή η μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει την αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας προκειμένου να προωθηθεί η επούλωση των ιστών.

Αντιβιοτική θεραπεία – Αυτή η περιοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αντιβιοτικών για τη μείωση της περιοδοντικής λοίμωξης.

Περιοδοντική θεραπεία με λέιζερ – Αυτή η ελάχιστα επεμβατική περιοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση λέιζερ για την αφαίρεση του πάσχοντος ιστού και την προώθηση της υγιούς περιοδοντικής επούλωσης.

Περιοδοντική χειρουργική – Αυτή η περιοδοντική θεραπεία είναι πιο επεμβατική και περιλαμβάνει την αφαίρεση του προσβεβλημένου περιοδοντικού ιστού.

Διαδικασίες μοσχεύματος – Αυτή η περιοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση περιοδοντικών μοσχευμάτων για την αντικατάσταση του περιοδοντικού ιστού που λείπει.

Η περιοδοντική θεραπεία που είναι καλύτερη για εσάς εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περιοδοντικής σας νόσου και άλλους παράγοντες. Η φροντίδα των ούλων σας μετά τη θεραπεία θα είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη της επανεμφάνισης της περιοδοντικής νόσου. Το τακτικό βούρτσισμα, η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος και η χρήση στοματικών πλύσεων μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της περιοδοντικής νόσου.

θεραπείες & υπηρεσίες

τεχνητη οδοντοστοιχια

Τα αφαιρούμενα εμφυτεύματα οδοντοστοιχίας ή οι τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι οδοντιατρικές συσκευές που προσαρμόζονται σε μικρά

Read More

Ζητήστε μας να σας καλέσουμε

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Διιεύθυνση Ιατρείου
Βασ. Κωνσταντίνου 3, 166 72 Βάρη Αττικής 
τηλ. 2111821141  
κιν. 6982157173  
CALL NOW