ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια ασφαλής θεραπεία που στόχο εχει την αλλαγή της απόχρωσης των δοντιών σε φυσικές λευκότερες αποχρώσεις, επιτυγχάνοντας ετσι ένα λαμπρότερο χαμόγελο.

Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στο ιατρείο.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με ειδικά εξατομικευμένα ναρθηκάκια στα οποία τοποθετείται ειδικό εγκεκριμένο ζελέ. Η θεραπεία διαρκεί 2 εβδομάδες με σαφείς οδηγίες και την καθοδήγηση του οδοντιάτρου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πριν από την έναρξη της θεραπείας προηγείται οδοντιατρικός έλεγχος για θεραπεία τερηδόνας και ουλίτιδας και για καθαρισμό των δοντιών.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Η λεύκανση στο ιατρείο είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που επιτυγχάνεται  η οποία γίνεται στο ιατρείο σε μόλις 45 λεπτά με τη χρήση ειδικού μηχανήματος. Το ιατρείο μας διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο μηχάνημα λεύκανσης ZOOM2, το οποίο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και λευκαίνει το αρχικό χρώμα τους έως και πέντε χρωματικούς τόνους.

Ο οδοντίατρος απομονώνει προσεκτικά τους μαλακούς ιστούς (ούλα και χείλια) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό λεύκανσης και αμέσως μετά τοποθετεί το υλικό λεύκανσης πάνω στα δόντια για 20 λεπτά και ξεκινά την επίδραση της λάμπας λεύκανσης του ZOOM2. Έπειτα από τα 20 λεπτά, επανατοποθετείται υλικό λεύκανσης το οποίο «ενεργοποιείται» εκ νέου με τη βοήθεια της λάμπας.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνολικά για 2  κύκλους των 20 λεπτών ο καθένας έως ότου ο οδοντίατρος διαπιστώσει ότι έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο γιατρός τοποθετεί στον ασθενή ειδικά διαφανή ναρθηκάκια με υλικό απευαισθητοποίησης και ενυδάτωσης των δοντιών.

Εάν ο ασθενής το επιθυμεί και με τη σύμφωνη γνώμη του οδοντίατρου, μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι για ένα με δύο βράδια, ανανεώνοντας το αποτέλεσμα, όποτε κρίνεται αναγκαίο. Ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο και της συντήρησης και ανανέωσης της διαδικασίας στο σπίτι θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός σε βάθος χρόνου.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, ενώ ποικίλει και ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου, όπως το κάπνισμα, ή κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού, κ.ά.