ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΒΡΥΓΜΟΥ

Οι Νάρθηκες βρυγμού είναι κινητά εξατομικευμένα μασελάκια που εφαρμόζουν πάνω στα δόντια σε ανθρώπους που σφίγγουν ή  ‘τρίζουν’ τα δόντια τους κυρίως κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου ως
αποτέλεσμα έντονου στρες ή και κακής σύγκλισης (εφαρμογής) των δοντιών μεταξύ τους.
Ως αποτέλεσμα του φαινομένου του βρυγμού, τα δόντια φθείρονται (εμφάνιση αποτριβών) ή και σπάνε, ενώ συχνή είναι και η εμφάνιση συνοδών συμπτωμάτων όπως κεφαλαλγίες, ωταλγίες.
Φοριούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, προστατεύονται τα δόντια, αφού αυτά δεν έρχονται σε επαφή λόγω της παρουσίας του νάρθηκα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Οι αθλητικοί νάρθηκες είναι κινητά ελαστικάμασελάκια που εφαρμόζονται πάνω στα δόντια και προστατεύουν τα δόντια, τα ούλα αλλά και τις γνάθους –άνω και κάτω – των αθλούμενων από τυχόν τραυματισμούς –κατάγματα, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

Ο τρόπος με τον οποίο προστατεύουν τη στοματική κοιλότητα είναι ότι αμβλύνουν τις δυνάμεις που ασκούνται στην κάτω γνάθο ή στην άρθρωση της κάτω γνάθου αλλά και σε όλο το κρανίο, κατά τη στιγμή ενός χτυπήματος ή μίας πτώσης. Ως αποτέλεσμα, οι κακώσεις μειώνονται σημαντικά τόσο στα οστά όσο και στα μαλακά μόρια αλλά και στον εγκέφαλο.