ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Στο Ιατρείο μας παρέχουμε οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους. Αντιμετωπίζουμε τους νεαρούς ασθενείς πολύ προσεκτικά γιατί είναι σημαντικό να θεσπιστεί μια μακροπρόθεσμη αρμονική σχέση μεταξύ ιατρού και νέου ασθενούς.

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα τερηδόνας και ουλίτιδας σε νεογιλά δόντια, η διατήρηση των οποίων είναι πολύ σημαντική κι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μονίμων δοντιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην καλή στοματική υγεία, στην πρόληψη με φθοριώσεις και προληπτικές εμφράξεις (sealants) , στην αντιμετώπιση των παραλειτουργικών συνηθειών, στην πρώιμη ορθοδοντική θεραπεία κατά την μεικτή οδοντοφυΐα και τέλος στην πρόληψη τραυματισμών κατά τον αθλητισμό, παρέχοντας στα παιδιά ειδικούς νάρθηκες.

Η φθορίωση των δοντιών αποτελεί σημαντικό μέτρο καταπολέμησης της τερηδόνας και εφαρμόζεται στα παιδιά μετά την ηλικία των 3 ετών καθώς και σε ενήλικες με υψηλό τερηδονικό κίνδυνο. Το φθόριο συμβάλλει στην αντίσταση του δοντιού στα οξέα των μικροβίων και στην επαναμεταλλικοποίηση του σμάλτου. Πέρα από τη φθορίωση στο ιατρείο, το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών με φθοριούχο οδοντόκρεμα συμβάλλει καθοριστικά στην αντίσταση των δοντιών ενάντια στην τερηδόνα. Το φθόριο είναι απόλυτα ασφαλές μέσω της τοπικής χορήγησης και συστήνεται η επανάληψή του κάθε 6 μήνες αν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τα παιδιά λόγω του ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να βουρτσίσουν αποτελεσματικά τα δόντια τους χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και πρόληψης για την εξασφάλιση της υγείας και μακροβιότητας των μόνιμων δοντιών. Έτσι, συμπληρωματικά του φθορίου χρησιμοποιούνται οι προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών ( sealants) που εφαρμόζονται στα μόνιμα δόντια κατά την ηλικία των 6 ετών και έπειτα με στόχο να παρεμποδίζουν την δημιουργία τερηδόνας.