ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ είναι νόσος που στις μέρες μας προσβάλλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και προκαλεί απώλεια των στηρικτικών ιστών του δοντιού δηλαδή ούλων και οστού.

Η Περιοδοντίτιδα διαγνώσκεται από τον οδοντίατρο η ακόμα και από τον ίδιο τον ασθενή αν παρατηρήσει συμπτώματα ΟΠΩΣ ΚΑΚΟΣΜΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡΙΖΩΝ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ, ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ τα οποία είναι και τα σημαντικότερα από τα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας. Η τελική διάγνωση γίνεται βέβαια με ακρίβεια από τον οδοντίατρο.

Η Περιοδοντίτιδα έχει συσχετισθεί έντονα με γενικές παθήσεις του οργανισμού όπως είναι  Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΝΟΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ, γι αυτό και συστήνεται η άμεση αντιμετώπισή της. Στο ιατρείο μας παρέχεται θεραπεία περιοδοντίτιδας, στόχος της οποίας είναι να διατηρηθούν τα δόντια όσο το δυνατό περισσότερο στο φραγμό και η επιτυχία εξαρτάται από 3 παράγοντες.

  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.

 

  • ΕΠΙΜΕΛΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.

 

  • ΣΥΧΝΗ ΠΑΡΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ 3-6 ΜΗΝΩΝ.

 

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ περιλαμβάνει τη φάση της αποτρύγωσης (απλός καθαρισμός) και των ριζικών αποξέσεων (καθαρισμός σε βάθος) η οποία μπορεί να επιτευχθεί ανά περιοχές στόματος και να ολοκληρωθεί σε 1-2 συνεδρίες. Σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα εφαρμόζεται και χειρουργική θεραπεία μαζί με τη χρήση τοπικών ή και συστηματικών αντιβιωτικών για τον έλεγχο της νόσου.